Agenda

Kom gezellig naar onze kas. Je bent welkom om rond te kijken, een kopje thee te drinken of onze producten te kopen. Kijk hier voor onze openingstijden.

In de kas kan het fris zijn maar als de zon schijnt is het snel warm, hou daar rekening mee met je kleding.

Voor betaalde activiteiten hebben we standaard 2 gratis plaatsen beschikbaar voor mensen die van een sociaal minimum inkomen moeten leven. Wil je daar gebruik van maken, stuur dan een mailtje naar bestuur@oudebeer.nl.

Daarnaast is het mogelijk om vanaf 10 personen een uitje (arrangement) bij de Oude Beer te boeken, klik hier voor meer informatie.

Kijk ook eens op de groene agenda. Daar vind je activiteiten van natuurorganisaties in de Drechtsteden.

Op dit moment hebben we geen speciale activiteiten in de planning staan. Kom op een ander moment nog eens een kijkje nemen.

Zaterdag 24 augustus 2024 Nachtvlinder excursie

Op 24 augustus geven ecologen van de Natuur- en Vogelwacht een nachtvlinderexcursie bij Weizigt. Met een wit laken en heel fel licht hopen we bijzondere soorten nachtvlinders te spotten. Want wist je dat er wel 2000 soorten nachtvlinders in Nederland zijn?

Kom jij ook mee ontdekken wat er allemaal ’s nachts aan nachtvlinders en andere insecten leeft bij Weizigt? Weizigt is open vanaf 21.30 uur tot 24.00 uur ’s nachts. Neem hiervoor de ingang aan de koetshuiszijde aan het van Baerleplantsoen 30.

Deelname aan de excursie is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Bij veel wind of regen gaat de excursie niet door, want dan laten de nachtvlinders zich niet zien.

Dit is een activiteit van Biodivers Dordt, een samenwerking tussen Biesboschcentrum, Duurzaamheidscentrum Weizigt, IVN, Groei & Bloei, Nivon Natuurvrienden, KNNV en stadslandbouwkas de Oude Beer.