Agenda

Kom gezellig naar onze kas. Je bent welkom om rond te kijken, een kopje thee te drinken of onze producten te kopen. Kijk hier voor onze openingstijden.

In de kas kan het fris zijn maar als de zon schijnt is het snel warm, hou daar rekening mee met je kleding.

Voor betaalde activiteiten hebben we standaard 2 gratis plaatsen beschikbaar voor mensen die van een sociaal minimum inkomen moeten leven. Wil je daar gebruik van maken, stuur dan een mailtje naar bestuur@oudebeer.nl.

Daarnaast is het mogelijk om vanaf 10 personen een uitje (arrangement) bij de Oude Beer te boeken, klik hier voor meer informatie.

Kijk ook eens op de groene agenda. Daar vind je activiteiten van natuurorganisaties in de Drechtsteden.

Weekend van de Natuur 31 mei, 1 en 2 juni 2024

Openingsfeest 31 mei 2024 van 17.00 tot 20.00 uur

Feestelijk beginnen we het weekend van de Natuur in onze stadslandbouwkas de Oude beer.

Zaterdag 1 juni 2024 van 10.00 tot 13.00 uur

Naast veel andere Veltlocaties kun je onze ecologische kastuin bezoeken: https://velt.nu/ecotuindagen. Daarnaast gratis broodjes met eetbare bloemen bakken, zaadbollen en pleerolpunkers maken. Kom gezellig langs en neem je (klein)kinderen mee.

Zondag 2 juni 2024 van 11.00 tot 15.00 uur

Vandaag staan we weer samen met de Bomenridders, Groei & Bloei, IVN, het Repaircafé en voedselbos Buitenzinnig in de boomgaard van natuurvriendenhuis en natuurkampeerterrein De Kleine Rug. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten te doen oa vogelhuisjes timmeren. Ook kan je onder leiding van een natuurgids rond wandelen door het wilgenbos.

De Kleine Rug ligt op een schiereiland. De schipper vaart je over vanaf het haventje achter het Gemaal aan de Wantijdijk. Navigeer op Loswalweg 2 en loop of rijd door naar het water. De opstapsteiger vind je aan de linkerhand.