Agenda

Kom gezellig naar onze kas. Je bent welkom om rond te kijken, een kopje thee te drinken of onze producten te kopen. Kijk hier voor onze openingstijden.

In de kas kan het fris zijn maar als de zon schijnt is het snel warm, hou daar rekening mee met je kleding.

Hieronder vind je onze activiteiten. Voor betaalde activiteiten hebben we standaard 2 gratis plaatsen beschikbaar voor mensen die van een sociaal minimum inkomen moeten leven. Wil je daar gebruik van maken, stuur dan een mailtje naar bestuur@oudebeer.nl.

Vrijdag 31 maart 2023 Papier scheppen 13.00 – 15.30 uur
Papier scheppen met zelfgeplukt groen uit de kas.
Prijs: € 20 (inclusief koffie en thee)
Opgeven: bestuur@oudebeer.nl


Maandag 10 april 2023 (Tweede Paasdag) 13.00 – 16.00 uur klank-ligconcert
Op deze locatie in de kas is een klankconcert een extra bijzondere beleving. Je ligt tussen het groen van de kruiden en groenten wat maakt dat de klanken anders binnenkomen dan anders. Je gaat mee op een innerlijke reis met verschillende instrumenten
Vooraf genieten we samen van een heerlijke lunch met soep.
Prijs: € 27,50 (incl lunch)
Opgeven: heiltjevanderploeg@upcmail.nl

Zaterdag 15 april 2023 van 14.00 tot 16.00 uur – Workshop Vietnamese loempia vegan
De Vietnamese keuken staat bekend om haar gezonde maaltijden. Tijdens deze workshop met prachtige ecologische groenten uit de kas nemen Huong en Minh je mee in de heerlijke Vietnamese keuken en leer je zelf spring rolls maken.
Prijs: € 25
Opgeven: bestuur@oudebeer.nl


Zaterdag 22 april 2023 – Nationale zaaidag
Je bent tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in Stadslandbouwkas De Oude Beer.
Je kunt om 11.00 of 13.00 uur naar een lezing over inheemse planten. Dat zijn planten die oorspronkelijk groeien in Nederland. De inheemse planten die in de kas groeien, kun je ter plekke bekijken. Er is een markt met inheemse zaden en planten en groene initiatieven. Zo kan je daarna meteen zelf aan de slag met de natuur in je eigen tuin en omgeving.